Fluffy Duffy

Maak kennis met de..
Fluffy Duffy Kokedama

De letterlijke vertaling van Kokedama is mosbal, en dat is dan ook precies wat het van origine is. In een Kokedama groeien de wortels van de plant namelijk in een balletje van aarde en mos. Bij House of Koko hebben we een moderne twist toegepast, wij gebruiken kokos in plaats van mos. De trend komt oorspronkelijk uit Japan, waar het een heuse kunstvorm is. Kokedamas horen thuis tussen de ikebana (bloemschikken op z'n Japans), en bonsai, het klein houden van een plant die eigenlijk heel groot en oud lijkt.

Hoe geef je kokedamas water?
Deze unieke manier van planten presenteren heeft ook een unieke verzorging! Dit betekend niet dat het extra lastig is, het is alleen net even anders dan dat je gewend bent bij planten in pot. Een kokedama neemt namelijk water op vanaf de onderkant. Voelt de kokedama licht aan, dan heeft ze water nodig. Even op een schoteltje of speciale waterdisplay plaatsen met een scheutje water. Makkelijk toch?

Zo verzorg je jouw kokedama

 

Hoe verzorg je de..
Fluffy Duffy Kokedama

De Fluffy Duffy verzorging behoort niet tot je meest uitdagende taken van de week. Wil jij alles weten over Fluffy Duffy's verzorging?
Hieronder vind je al onze tips! Alvast in het kort:

 • Veel licht, vermijd felle zon
 • De kokedamabol vochtig houden
  (ze moet niet al te licht aanvoelen wanneer je haar optilt)
 • Niet besproeien

Over de Fluffy Duffy

Onze Fluffy Duffy behoort tot de top van onze meest sierlijkste soorten. De Fluffy Duffy Kokedama oogt heel fijntjes en delicaat maar is dat zeker niet. Ze is heel nuchter en doet niet moeilijk over de verzorging. Zolang ze maar geen natte voeten heeft. Mocht ze toch wat te weinig water krijgen zal ze dat aangeven door wat slap te hangen. Maar na wat water staat ze weer fier overeind.

Fluffy duffy water geven

 • De kokedamabol vochtig houden
  (ze moet niet al te licht aanvoelen wanneer je haar optilt)
 • ‘s Zomers bij warm weer 1 a 2x per week circa 100 ml
 • ‘s Winters eenmaal per week circa 100 ml

Fluffy Duffy houdt van een licht vochtige grond, maar ook weer niet van té veel water. Geef dus niet te veel, en niet te weinig. In de zomer tweemaal per week een flinke scheut water en in de winter eenmaal per week is perfect. Natuurlijk speelt de standplaats ook nog een rol.

Bij een warme omgeving met veel zonlicht zal de Fluffy Duffy meer water verbruiken dan in een koudere omgeving met minder licht. Til daarom regelmatig de kokedama op. Is de kokedama nog niet zo licht? Dan hoef je geen water te geven aan je Fluffy Duffy. Voelt ze eigenlijk een beetje aan als een tennisbal? Dan kun je jouw Fluffy Duffy water geven.

Beste standplaats voor de Fluffy Duffy

 • Lichte plaats
 • Niet in de direct zonlicht
 • Niet in de schaduw

In de natuur komt de Fluffy Duffy voor in Zuid-Amerika. Zuidoost-Azië en het midden van Afrika. Het is dus een tropische kamerplant. In de oerwouden staat ze verschuild onder andere bomen en planten, waardoor de plant weinig tot geen direct zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht daarom ook in de woonkamer, maar zorg wel voor voldoende licht. Wanneer de Fluffy Duffy te weinig licht ontvangt, zal het zijn sierwaarde verliezen.

Perfecte plekken voor de Fluffy Duffy zijn:

 • Voor een raam op het noorden: mag direct in de vensterbank
 • Voor een raam op het oosten of westen: houd twee meter afstand aan
 • Voor een raam op het zuiden: probeer dit te vermijden of hang een transparant gordijn voor het raam, zodat de Fluffy Duffy geen direct zonlicht ontvangt, maar gefilterd licht

 

Temperatuur

De ideale temperatuur voor de Fluffy Duffy is tussen de 15 - 21 °C. Let vooral in de koude wintermaanden op dat je de kokedama (en overige planten) niet in een koude kamer zet waar de verwarming uit staat. Dit kan de Fluffy Duffy niet waarderen. 

 

Luchtvochtigheid

Ook al is de Fluffy Duffy een tropische plant, hij heeft niet per se dezelfde eisen als een doorsnee kamerplant uit de tropen. Zo is het niet nodig om haar te besproeien met een plantenspuit, want ze geeft niet veel om een hoge luchtvochtigheid. Het mag overigens wel, maar het hoeft niet. Sproeien kan het stof verwijderen en hierdoor behoudt ze beter haar sierwaarde.

 

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal $0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods