Zo verzorg je jouw kokedama!

Maak kennis met de Kokedama.

De letterlijke vertaling van Kokedama is mosbal, en dat is dan ook precies wat het van origine is. In een Kokedama groeien de wortels van de plant namelijk in een balletje van aarde en mos. Bij House of Koko hebben we een moderne twist toegepast, wij gebruiken kokos in plaats van mos. De trend komt oorspronkelijk uit Japan, waar het een heuse kunstvorm is. Kokedamas horen thuis tussen de ikebana (bloemschikken op z'n Japans), en bonsai, het klein houden van een plant die eigenlijk heel groot en oud lijkt.

Hoe geef je kokedamas water?
Deze unieke manier van planten presenteren heeft ook een unieke verzorging! Dit betekent niet dat het extra lastig is, het is alleen net even anders dan dat je gewend bent bij planten in pot. Een kokedama neemt namelijk water op vanaf de onderkant. Voelt de kokedama licht aan, dan heeft ze water nodig. Even op een schoteltje of speciale waterdisplay plaatsen met een scheutje water. Makkelijk toch?

Zo verzorg je jouw kokedama


Verzorging tips
Elk plant type is uniek en heeft andere specifieke wensen qua standplaats en waterbehoefte. Bekijk daarom goed de informatie zoals beschreven in de productbeschrijving.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal $0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods