About Us

House of Koko is ontstaan uit een passie voor de natuur en natuurlijke producten. Onze kokedama's worden met de hand gemaakt en vormen een unieke moderne draai aan de originele kokedama-techniek, een Japanse tuinkunst en verbonden met de beoefening van bonsai. Kokedama's zijn een moderne kunstvorm en bieden een natuurlijk, duurzaam en uniek alternatief om planten te presenteren. Ze zijn geschikt voor een persoonlijk cadeau of gewoon een interessant accent voor een favoriete plantensoort.

Maak kennis met de Kokedama.
De letterlijke vertaling van Kokedama is mosbal, en dat is dan ook precies wat het van origine is. In een Kokedama groeien de wortels van de plant namelijk in een balletje van aarde en mos. Bij House of Koko hebben we een moderne twist toegepast, wij gebruiken kokos in plaats van mos. De trend komt oorspronkelijk uit Japan, waar het een heuse kunstvorm is. Kokedamas horen thuis tussen de ikebana (bloemschikken op z'n Japans), en bonsai, het klein houden van een plant die eigenlijk heel groot en oud lijkt.

Handgemaakt
Beïnvloed door de aesthetic theorie van wabi-sabi (侘寂) en de kokedama kunstvorm hebben zussen Kimberly en Jasmin House of Koko opgericht waarbij eenvoud en de integriteit van natuurlijke materialen en processen centraal staan. De zussen zijn er dan ook trots op dat hun kokedamas worden gemaakt door het combineren van gecertificeerde planten met duurzame materialen zoals kokosvezels en katoen. Ook handwerk staat centraal, door elke kokedama met de hand te maken is elke kokedama uniek. Het zijn hierdoor met recht design stukken die sfeer en kleur geven aan elk interieur. 
 


Future Planet Promise
Duurzaamheid is verweven met de kernwaarden van House of Koko en hechten veel waarde aan maatschappelijk verantwoorde productie. Wij zien graag een duurzame circulaire toekomst voor ons en richten onze bedrijfsvoering hier op in.

Onder andere doen wij dit door:

- duurzaam gekweekte planten te gebruiken, voor zover mogelijk voorzien van MPS A certificering. MPS staat voor Milieu Programma Sierteelt en is een veelgebruikt keurmerk in de bloemen- en plantenhandel. Het laat zien hoe milieuvriendelijk de teelt is in aspecten als gewasbeschermingsmiddelen, energie en afval. De milieubeoordeling hangt af van het niveau: A+ is het strengst, C is het minst streng
- onze transportkilometers zo veel mogelijk te beperken door samen te werken met pakketdiensten die toewerken naar groene stadslogistiek met als doelstelling per 2025 emissievrij door de stad te rijden, maar ook ten behoeve van de leefbaarheid.
- een speciaal samengestelde aarde-mix te gebruiken die minder uitputtend is voor de natuur.
- een closed-loop-commitment waarbij we inzetten op het hergebruik van materialen. De bast van de kokosnoot transformeren wij bijvoorbeeld van afvalproduct tot duurzaam eindproduct.
- ons social return beleid met als doel een plezierige werkomgeving en werkgelegenheid te bevorderen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo worden bijvoorbeeld onze etiketten van duurzaam papier op een bamboo stokje gemaakt door de medewerkers van het WSD - Sociaal Werkbedrijf De Binnenbaan.


Maar ook door:
- samen te werken met lokale ondernemers voor een levendige (binnen)stad en buurt

 

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal $0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods